Inspiratie

Dit zijn de skills die elke socialmediamanager moet hebben (infographic)

0
Socialmediavaardigheden

In de ene organisatie neemt een communicatiemedewerker het beheer van sociale media voor zich, in een andere wordt er een heus specialistenteam samengesteld om een Facebookprofiel of Twitterpagina te doen bloeien.

Hoe het ook zij, als socialmediamanager heb je een specifieke skill set nodig om het beste uit jezelf en je netwerken te halen.

Wat zijn de belangrijke vaardigheden?

Socialinsider kwam op het idee om verschillende professionals uit het vak te interviewen om te weten te komen wat volgens hen de belangrijkste vaardigheden zijn van een socialmediamanager.

Uit die interviews hebben ze een infographic gepuurd die bestaat uit vier onderdelen: wat de skills zijn van een socialmediaspecialist, hoe je beter wordt met content voor sociale media, hoe je sociale netwerken integreert in je marketingstrategie en hoe je crisismanagement aanpakt als socialmediamanager.

Werk goed samen met je team

Een van de vaardigheden die Socialinsider uitlicht, is het belang van samenwerken. Door met collega’s samen te werken, kom je tot nieuwe inzichten én houd je jezelf en je team scherp.

Even belangrijk is om voortdurend up to date te blijven met nieuwe ontwikkelingen op sociale media. Misschien is een bepaalde feature niet belangrijk op het moment dat die verschijnt, maar wordt die dat later wel. Weten wat de mogelijkheden zijn, is altijd handig.

Tot slot is het ook belangrijk om af en toe de analytische geest in jezelf los te maken. De statistieken van je berichten zijn belangrijk om te weten wat wel werkt en wat niet en hoe je (latere) berichten kan bijsturen.

Benieuwd naar meer tips? Check hieronder de infographic over alle vaardigheden van een socialmediamanager.

Social media skills die je moet hebben (infographic)

Social media skills die je moet hebben

Google stelt mobile-first indexering uit

Vorig artikel

5 tips om klanten dichtbij te houden na de aankoop

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Commentaren zijn afgesloten.

Meer in Inspiratie