Inspiratie

Vooruitblik: 8 socialmediatrends die je moet kennen voor 2022 (infographic)

0

Sociale media ontwikkelen zich pijlsnel. Het ene netwerk wordt plots hyperpopulair, gevestigde waarden verliezen van hun pluimen. Dat wil zeggen dat je goed moet nadenken over welke sociale media nuttig zijn voor jouw onderneming.

Een vooruitblik op socialmediatrends kan je daarbij helpen. Social commerce – sociale media als e-commercekanaal – is al een poos bezig aan een opmars, videocontent volgt die stijgende lijn. Maar wat mag je nu verwachten in 2022?

Belangrijke socialmediatrends voor 2022

Het gebruik van sociale media blijft groeien. Facebook, TikTok, LinkedIn en co tellen intussen bijna 3,5 miljard gebruikers. Mensen beperken zich trouwens niet tot één kanaal. Goed 98 procent van alle gebruikers is dagelijks actief op 4 verschillende netwerken.

Voor bedrijven zijn sociale netwerken nog steeds belangrijk om te werken aan de reputatie van hun merk en een actieve community te bouwen. Al moet de content op je sociale media ook aanzetten tot interactie.

De verdere ontwikkeling van social commerce is een trend om in het oog te blijven houden. We winkelen meer dan ooit online. In de Verenigde Staten alleen zullen meer dan 100 miljoen gebruikers winkelen via sociale media tegen 2023.

Korte, hapklare videocontent is nog zo’n trend die veelbepalend wordt. De recordcijfers van TikTok hebben Instagram ertoe aangezet zelf een functie te lanceren voor korte filmpjes met Instagram Reels. De lagere aandachtsspanne van mensen op sociale media zorgen ervoor dat korte filmpjes ideaal zijn om mensen toch te engageren.

Ondanks de negatieve berichten rond Facebook, blijft het netwerk de allergrootste. Voor ondernemers blijft Facebook kortom een platform vol opportuniteiten.

Benieuwd naar meer trends? Die vind je in de infographic van Red Website Design hieronder. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

8 trends voor sociale media in 2022

Infographic: deze social media trends moet je kennen voor 2022

Verisign licht tipje van de sluier op over .web

Vorig artikel

Google rolt vernieuwde versie PageSpeed Insights uit

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Commentaren zijn afgesloten.

Meer in Inspiratie