Tips

Registreer een goede domeinnaam met deze 7 tips

0

Bezoekers zien je domeinnaam in zoekmachines of de adresbalk, op andere websites en visitekaartjes. Een domeinnaam is kortom hét begin van je online strategie. Hoe registreer je nu een goede domeinnaam?

1. Ga voor een duidelijke domeinnaam

Je kan geen spaties gebruiken in een domeinnaam. Let erop of de domeinnaam gemakkelijk te lezen is zonder witruimtes. Vermijd dat twee dezelfde letters, zoals ‘ll’, elkaar opvolgen en zorg voor een logische opbouw wanneer je verschillende woorden gebruikt. Zo is ‘receptenblog.be’ meteen een stuk duidelijker dan ‘blogrecepten.be’. Ga ook na of andere mensen je domeinnaam correct spellen, zodat je geen bezoekers verliest door typfouten.

2. Vermijd cijfers en leestekens

Een cijfer of streepje kan in de naam van je bedrijf vervat zitten. Toch let je best op het gebruik van cijfers en koppeltekens in je domeinnaam. Ze zorgen er vaak voor dat een domeinnaam moeilijker is om te onthouden en vervelender om in te typen.

3. Hoe korter, hoe beter

Een domeinnaam kan uit maximaal 63 tekens bestaan. Die hoeft natuurlijk niet zo lang te zijn. Gebruik de naam van je bedrijf als domeinnaam indien mogelijk. Is die al bezet? Dan kan je een (kort) sleutelwoord toevoegen of een andere domeinnaamextensie overwegen. Voeg geen overbodige woorden toe zoals ‘the’ of ‘bvba’. Die maken je domeinnaam onnodig langer en lastiger om in te voeren. Probeer het aantal tekens te beperken tot 12 of minder.

4. Registreer alternatieven

Heb je beslist om de naam van je bedrijf te registreren als domeinnaam? Denk eraan om ook alternatieven te registreren. Maken mensen vaak dezelfde spelfout? Dan kan je die domeinnaam ook registreren en laten doorsturen naar de hoofddomeinnaam. Registreer ook afkortingen van je naam wanneer die vaak gebruikt worden.

5. Kies de juiste extensie

De domeinnaamextensie staat helemaal achteraan in de domeinnaam. De bekendste zijn .be, .com en .nl, maar er zijn honderden alternatieven. De juiste extensie kiezen is belangrijk. Bezoekers kunnen uit een domeinnaamextensie bijvoorbeeld afleiden of de website beschikbaar is in hun taal, waar een bedrijf actief is of welke diensten worden aangeboden. Mik je op een Belgisch publiek? Dan kies je best .be. Met .com geef je dan weer een internationale indruk.

6. Verschillende extensies

Beperk je niet tot één domeinnaamextensie. Ben je actief in België, dan heb je naast .be ook .vlaanderen en .brussels. Indien je uitbreidingsplannen hebt naar het buitenland, leg je best zo snel mogelijk ook die domeinnamen vast. Op die manier voorkom je dat iemand anders de gewenste domeinnaam heeft geregistreerd.

7. Wees uniek

Durf out of the box te denken. Met een unieke domeinnaam onderscheid je je sneller van concurrenten. Maak de domeinnaamextensie een onderdeel van de volledige domeinnaam (bijvoorbeeld: ‘straksop.tv’ in plaats van ‘straksoptelevisie.be’) of kies een van de nieuwere domeinnaamextensies, zoals .shop of .app.

Heb je een idee voor een goede domeinnaam? Controleer of hij nog vrij is en registreer je domeinnaam bij Nomeo in enkele klikken.

Nomeo

Bespaar elke dag 1 uur tijd door slimmer te e-mailen

Vorig artikel

Wat staat er op een goede contactpagina?

Volgend arikel

Je vindt dit vast ook leuk

Commentaren

Commentaren zijn afgesloten.

Meer in Tips